Forum Videostrady i nie tylko... Strona Główna Forum Videostrady i nie tylko...
Forum Videostrady i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Przepraszamy za utrudnienia spowodowane kodowaniem bazy danych. Przenieslismy sie na nowy serwer i takie sa objawy. Jesli mozesz pomóc pisz na meila sebekr@poczta.fm lub GG 112195. Wszyscy, którzy mają nieaktywowane konto proszeni o kontakt - info powyżej.

Poprzedni temat «» Następny temat
Monitor i brak koloru
Autor Wiadomość
Gustaw 
Dziecko Neostrady

Wysłany: 2009-04-02, 16:03   Monitor i brak koloru

Witam pod??czy?em dekoder pod kompa oczywi?cie przez kilka przej?? wszystko ok tylko na monitorze nie ma koloru. Wiem ?e musz? ustawi? odpowiedni? rozdzielczo?? i 50Hz pod PAL ale na starym monitorze to nie idzie. Czy istnieje program który pomo?e mi to rozwi?za? ?? Czy te? jest jaka? inna przyczyna braku koloru ?

kaemesio 
Liceum

Wysłany: 2009-04-02, 21:19   

Przyczyna braku koloru jest pewnie inna - sygnal z dekodera nie idzie po SVideo tylko zwyklym composite (sygnal koloru, nie jest oddzielony). Podejrzewam, ze podlaczyles dekoder do kompa w taki sposob, ze komp oczekuje odzielonego koloru.

[ Dodano: 2009-04-02, 22:19 ]
Przyczyna braku koloru jest pewnie inna - sygnal z dekodera nie idzie po SVideo tylko zwyklym composite (sygnal koloru, nie jest oddzielony). Podejrzewam, ze podlaczyles dekoder do kompa w taki sposob, ze komp oczekuje odzielonego koloru.
Z drugiej strony ja widzialem taki objaw tylko odwrotnie - gdy podlaczylem composite cos co bylo sygnalem SVideo.

Gustaw 
Dziecko Neostrady

Wysłany: 2009-04-11, 14:05   

juz rozwi?za?em problem dzi?ki za podpowied? :]

Odpowiedz do tematu