Forum Videostrady i nie tylko... Strona Główna Forum Videostrady i nie tylko...
Forum Videostrady i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Przepraszamy za utrudnienia spowodowane kodowaniem bazy danych. Przenieslismy sie na nowy serwer i takie sa objawy. Jesli mozesz pomóc pisz na meila sebekr@poczta.fm lub GG 112195. Wszyscy, którzy mają nieaktywowane konto proszeni o kontakt - info powyżej.

Poprzedni temat «» Następny temat
Videostrada bez TP???
Autor Wiadomość
fazowski 
Dziecko Neostrady

Wysłany: 2009-02-12, 04:12   Videostrada bez TP???

Czy ktos juz sprobowal skonfigurowac itad83 na innej sieci niz TP?
Mam pakiet Neostrada z Telewizja. Rodzinka uzywa kablowki takze nie potrzeboja tych kilku kanalow Videostrady.
Mieszkam teraz gdzie nie ma Neostrady ale mam dobry kablowy internet (10Mbps/1Mbps)

Czy ktos probowal sie bawic z taka konfiguracja?

Za kazda powazna porade z gory dziekuje.

kaemesio 
Liceum

Wysłany: 2009-02-12, 08:16   

Polaczenie uzywane do Videostrady jest niezalezne od Internetu. Innymi slowy - nie da rady - inne kanaly PVC na ADSL przesylaja internet, inne videostrade. Z samym tylko Internetem to Ci sie nie uda.

fazowski 
Dziecko Neostrady

Wysłany: 2009-02-13, 03:54   

rozumiem ze videostrada "hula" na specjalnej sieci szkieletowej, ale jak kazda siec... to w koncu tylko ...siec :-)
Tak sobie siedze i mysle - jesli mam legalne urzadzenie do polaczenia sie do tej prywatnej sieci to nie mozna by jakiegos sneaky VPN ustawic? Wyszukalem pare adresow na Liveboxie probuje kazdy z moimi haslami od TPSA . Na razie nic .

kaemesio, pewnie masz i racje ze "sie nie da" - ja po prostu nie lubie sie tak szybko poddawac.

kaemesio 
Liceum

Wysłany: 2009-02-13, 08:47   

Od innego dostawcy masz dostep do internetu. Dostep do sieci videostrady wymaga skonfigurowania "centrali" aby na ADSL dostarczala ja na drugi koniec druta (do Liveboxa). "Centrala" innego dostawcy (a z takiej korzystasz gdy nie masz swojego internetu) nie ma nawet dost?pu do sieci/szkieletu videostrady...

exor 
Podstaw?wka

Wysłany: 2009-11-04, 16:40   Re: Videostrada bez TP???

fazowski napisał/a:
Czy ktos juz sprobowal skonfigurowac itad83 na innej sieci niz TP?
Mam pakiet Neostrada z Telewizja. Rodzinka uzywa kablowki takze nie potrzeboja tych kilku kanalow Videostrady.
Mieszkam teraz gdzie nie ma Neostrady ale mam dobry kablowy internet (10Mbps/1Mbps)

Czy ktos probowal sie bawic z taka konfiguracja?

Za kazda powazna porade z gory dziekuje.

co najwyzej mozesz puszczac se z kompa filmy na dekoder i ogladac na duzym ekranie ...

modem livebox - porady

Odpowiedz do tematu